Privatumo politikos koncepcija. Verslininkas su apsauginiu gestu ir teksto privatumu rankose. Plati reklamjuostės kompozicija su bokeh fone.

UAB „Energy cells“
PRIVATUMO PRANEŠIMAS

Paskutinį kartą atnaujinta 2024 m. rugpjūčio 27 d.

Privatumo politikos koncepcija. Verslininkas su apsauginiu gestu ir teksto privatumu rankose. Plati reklamjuostės kompozicija su bokeh fone.
energy_cells_icon_01

1.Kas pateikiama šiame Privatumo pranešime ir kam jis skirtas?

UAB „Energy cells“ (toliau – Bendrovė  arba  mes), vykdydama savo veiklą tvarko (renka, saugoja ir kt.) Jūsų asmens duomenis. Tvarkydama šią informaciją, Bendrovė vadovaujasi Europos Sąjungos bendruoju duomenų apsaugos reglamentu (toliau – BDAR) ir kitais asmens duomenų apsaugą reglamentuojančiais teisės aktais.

Šiame Jums skirtame Privatumo pranešime (toliau – Privatumo pranešimas) mes pateikiame pagrindinę informaciją apie Jūsų asmens duomenų tvarkymą Bendrovėje – iš kur Jūsų asmens duomenis gauname ir kam galime juos teikti, kokiais tikslais ir pagrindais juos tvarkome, kokias teises Jūs turite, kaip galite jas įgyvendinti ir kitą aktualią informaciją. Prašome atidžiai susipažinti su šia svarbia informacija ir laikas nuo laiko apsilankyti mūsų interneto svetainėje adresu Asmens duomenų apsaugos politika – Energy Cells (energy-cells.eu)  ir perskaityti ten skelbiamą naujausią Privatumo pranešimo versiją.

Norėdami sužinoti, kada Privatumo pranešimas atnaujintas paskutinį kartą, galite pasižiūrėti į datą „Paskutinį kartą atnaujinta“.

2. Kas yra atsakingas už Jūsų asmens duomenų apsaugą?

UAB „Energy cells“, juridinio asmens kodas: 305689545, registruotos buveinės adresas: Ozo g. 12A-1, el. p. [email protected], tel. Nr. +370 659 00748.

3. Kodėl ir kokius Jūsų asmens duomenis renkame?

 

Eil. Nr.

Kodėl renkame informaciją apie Jus?

Kokią informaciją apie Jus renkame?

Kodėl turime teisę rinkti Jūsų pateiktą informaciją?

Kiek laiko naudojame ar saugome informaciją apie Jus?

3.1.

Vykdome kandidatų, siekiančių eiti pareigas, patikimumo patikrą

Vardas, pavardė, pareigos, į kurias asmuo pretenduoja, sutikimo dėl asmens patikimumo patikrinimo pateikimo ir (ar) atšaukimo data, parašas, LR korupcijos prevencijos įstatymo 16 straipsnyje ir (ar) LR nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos įstatymo 17 straipsnyje nurodyti asmens duomenys (apimtis priklauso nuo atitinkamų institucijų Bendrovei pateikiamos informacijos).

Šiuo tikslu gali būti tvarkomi ir specialiųjų kategorijų asmens duomenys, jei juos mums pateikė kandidato patikrą vykdančios institucijos (LR valstybės saugumo departamentas, LR specialiųjų tyrimų tarnyba, LR vidaus reikalų ministerija).

Privalome rinkti informaciją pagal pagal teisės aktus (BDAR 6 str. 1 d. c p.).

Turime Jūsų sutikimą (BDAR 6 str. 1 d. a p.)

a.  Kai vykdant kandidato patikrą gaunama informacija, kurios pagrindu priimamas sprendimas neskirti asmens į pareigas, asmens duomenys saugojami 3 mėnesius po atrankos pabaigos.

b.   Kai vykdant kandidato patikrą gaunama informacija, kurios pagrindu priimamas sprendimas asmenį įdarbinti, kandidato asmens duomenys (gauti iki darbo sutarties sudarymo) saugomi jo darbo sutarties galiojimo laikotarpiu ir 1 metus darbo santykiams nutrūkus.

3.2.

Organizuojame ir vykdome viešuosius pirkimus

Vardas, pavardė, asmens kodas arba gimimo data, adresas, tel. Nr., pareigos, atsižvelgiant į pirkimo objektą ir kvalifikacinius reikalavimus galimi ir kiti asmens duomenys (tikrinamas teistumas, ar įvykdyti mokestiniai įsipareigojimai, susiję su pirkimo objektu, kvalifikaciniai reikalavimai, nurodyti pirkimo dokumentuose), pirkimą laimėjusio tiekėjo atstovo vardas, pavardė, asmens kodas arba gimimo data, adresas, tel. Nr., pareigos, banko sąskaitos numeris, individualios veiklos pažymos kopija, verslo liudijimo kopija. Pirkimą laimėjusio tiekėjo gali būti prašoma: gyvenimo aprašymo, diplomų kopijų, įgytų sertifikatų, įvykdytų sutarčių kiekio, pažymos dėl teistumo, atsiskaitymo su VMI, SoDra ir kt.

Privalome rinkti informaciją pagal teisės aktus (BDAR 6 str. 1 d. c p.)

a.     Sutarties galiojimo metu ir 5 metus pasibaigus sutarčiai.

b.     Kai sutartis nebuvo sudaryta, 5 metus po pirkimo pabaigos.

3.3.

Sudarome ir vykdome su Jumis sutartis, vykdome su tuo susijusias mokestines prievoles

Vardas, pavardė, asmens kodas arba gimimo data, tel. Nr., el. pašto adresas, banko sąskaitos numeris, parašas, atstovavimo pagrindas (įgaliojimas, įstatai ir kt.), įgaliojimo numeris, terminas, pareigos, atsiskaitymo informacija, atsiskaitymo laikotarpis, kita su sutarties sudarymu ir vykdymu susijusi informacija, atsižvelgiant į sutarties pobūdį.

Sudarome su Jumis sutartį ir vykdome sutartinius įsipareigojimus (BDAR 6 str. 1 d. b p.)

Sutarties galiojimo metu ir 10 metų pasibaigus sutarčiai.

3.4.

Vykdome vidinę ir išorinę komunikaciją, skirtą Bendrovės veiklai viešinti

Žiniasklaidos atstovų atveju – vardas pavardė, pareigos, tel. Nr. bei el. pašto adresas.

Mokymus vedančių, kitų kviestinių asmenų atveju – vardas, pavardė, pareigos.

Turime teisėtą interesą tvarkyti Jūsų asmens duomenis (viešinti Bendrovės veiklą, informuojant apie vykstančias naujienas) (BDAR 6 str. 1 d. f p.)

a.   Žiniasklaidos priemonių atstovų (pvz. atsakingų žurnalistai) – saugomi, kol jie faktiškai dirba atitinkamoje žiniasklaidos priemonėje arba atsakingame padalinyje.

b.   5 metus po sutarties pabaigos.

3.5.

Administruojame vidinį informacijos apie pažeidimus teikimo kanalą (Pasitikėjimo liniją) bei gautos informacijos pagrindu atliekame vidinius tyrimus

Jei informacija teikiama ne anonimiškai, renkami duomenys, kuriuos nurodo pats asmuo – vardas, pavardė, tel. Nr., asmens kodas, el. pašto adresas, pranešime nurodytos aplinkybės, pranešimo pateikimo data, apsisprendimas dėl  informavimo apie atliktus veiksmus bei priimtus sprendimus.

Turime teisėtą interesą tvarkyti Jūsų asmens duomenis  (vykdyti sukčiavimo, korupcijos, kitokių nusikalstamų veikų, teisės pažeidimų, kitų pažeidimų prevenciją – užkirsti kelią daromoms veikoms, imtis priemonių veikoms ateityje išvengti ir pan.) (BDAR 6 str. 1 d. f p.)

Privalome tvarkyti Jūsų asmens duomenis pagal teisės aktus (BDAR 6 str. 1 d. c p.).

a.    Jei išnagrinėjus gautą informaciją nustatytas pažeidimas – 5 metus nuo atliko tyrimo pabaigos.

b.    Jei išnagrinėjus gautą informaciją nebuvo nustatytas pažeidimas – 3 metus po atlikto tyrimo pabaigos.

3.6.

Nagrinėjame Jūsų pateiktus skundus, pasiūlymus ar prašymus

Vardas, pavardė, elektroninio pašto adresas, tel. Nr., parašas, kreipimosi data, kreipimosi numeris (registracijos numeris) ir jame nurodyta informacija, nagrinėjimo rezultatas, jei su asmeniu, teikusiu prašymą, skundą ar pasiūlymą, buvo komunikuota el. paštu, šioje  komunikacijoje užfiksuoti asmens duomenys.

Turime teisėtą interesą tvarkyti Jūsų asmens duomenis (išnagrinėti Jūsų užklausas, prašymus ar skundus) (BDAR 6 str. 1 d. f p.)

1 metus po sprendimo priėmimo pagal prašymą, skundą ar pasiūlymą

3.7.

Vykdome Bendrovės rangovų ir subrangovų darbuotojų, kuriems dėl priskirtų funkcijų suteikiama teisė be palydos patekti prie Bendrovės valdomų nacionaliniam saugumui užtikrinti įrenginių ir turto, patikimumo patikrą

Rangovų/subrangovų darbuotojų vardas, pavardė, asmens kodas / gimimo data, pareigos, sutikimo pasirašymo data, parašas;

LR nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos įstatymo 17 straipsnyje nurodyti asmens duomenys (apimtis priklauso nuo atitinkamų institucijų Bendrovei pateikiamos informacijos).

Šiuo tikslu gali būti tvarkomi ir specialiųjų kategorijų asmens duomenys, jei juos mums pateikė kandidato patikrą vykdančios institucijos (LR valstybės saugumo departamentas, LR specialiųjų tyrimų tarnyba, LR vidaus reikalų ministerija).

Privalome tvarkyti Jūsų asmens duomenis pagal teisės aktus (BDAR 6 str. 1 d. c p.).

Turime Jūsų sutikimą (BDAR 6 str. 1 d. a p.)

a.    Baigtinių paslaugų teikimo / darbų atlikimo atveju Asmens duomenys saugomi 1 mėn. po sutarties pabaigos;

b.    Tęstinių paslaugų teikimo / darbų atlikimo atveju duomenys saugomi 10 m. po sutarties pabaigos.

c.    Patikrinus rangovo ir subrangovo darbuotoją ir gautos informacijos pagrindu nesuteikus jam prieigos prie Bendrovės valdomų nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų ir turto, asmens duomenys saugomi 3 mėnesius po patikros pabaigos

3.8.

Siekiame užtikrinti Bendrovės objektų ir juose besilankančių asmenų apsaugą

Įeigos kontrolės atveju – vardas, pavardė, asmens įėjimo į objektą ir išėjimo iš jo data, laikas, judėjimo objekte duomenys;

Vaizdo stebėjimo atveju – į vaizdo stebėjimo kamerų stebėjimo lauką patekusių asmenų vaizdo duomenys;

Kai lankytojai dalyvauja ekskursijose į Bendrovės objektus – vardas, pavardė, parašas, darbovietė.

Turime teisėtą interesą tvarkyti Jūsų asmens duomenis ) turto ir asmenų saugumas) (BDAR 6 str. 1 d. f p.)

Privalome tvarkyti Jūsų asmens duomenis pagal teisės aktus (BDAR 6 str. 1 d. c p.).

a. Vaizdo duomenų, lankytojų (ekskursijų dalyvių) duomenų saugojimo laikotarpis – 30 parų.

b. Įeigos kontrolės įrašai saugomi 6 mėn

3.9.

Įgyvendiname ekonomines ar finansines sankcijas, embargus ar kitas ribojančias priemones, kurias nustato, taiko ar administruoja ES ar kitos susijusios institucijos.

Rizikų, susijusių su Veiklos partneriais valdymas

Veiklos partnerio vardas, pavardė,  gimimo data, pilietybė, gyvenamoji vieta, registracijos adresas, šalis, turima akcijų procentinė dalis, informacija apie ryšius su politiškai pažeidžiamais (paveikiamais) asmenimis,  informacija apie atliktus tyrimus dėl korupcijos, konkurencijos, pinigų plovimo prevencijos ir teroristų finansavimo, darbuotojų sveikatos ir saugos pažeidimus, informacija apie verslo partnerius, klientus.

Veiklos partnerio akcininkų (dalininkų), naudos gavėjų asmens duomenys (vardas, pavardė, gimimo data, pilietybė, gyvenamoji vieta)

Veiklos partnerio atstovo vardas, pavardė, pareigos, el. pašto adresas.

Kita klausimyne  veiklos partnerio, jo atstovo pateikta informacija.

Privalome rinkti informaciją pagal įstatymus (BDAR 6 str. 1 d. c p.),

Turime teisėta interesą (užtikrinti veiklos partnerių atitiktį Grupė tiekėjų etikos kodekse numatytiems reikalavimams bei galimų finansinių ir reputacinių rizikų valdymą) (BDAR 6 str. 1 d. f p.)

5 metai po sutartinių santykių pabaigos.

 

Su Kandidatų į UAB „Energy cells“ darbuotojus privatumo politika galite susipažinti čia.

4. Iš kur gauname Jūsų asmens duomenis?

Didžiąją dalį informacijos mums pateikiate Jūs pats, tačiau tam tikrus Jūsų asmens duomenis taip pat galime gauti iš:
4.1 juridinių asmenų, kuriuose dirbate (pvz., UAB „EPSO-G“ grupės bendrovių) arba kuriuos atstovaujate (pvz., tiekėjai, su kuriais sudarome sutartis).
Kai asmens duomenis gauname iš Jūsų, prašytume teikti tik tą informaciją, kuri reikalinga siekiant įgyvendinti 3 punkte nurodytus tikslus. Kitos informacijos, pavyzdžiui: politinės pažiūros, tautybė, religija ir pan., prašytume neteikti.

5. Kokius asmens duomenis privalote mums pateikti ir kodėl?

Prašome peržiūrėti atsakymą į 3 punktą aukščiau – privalote pateikti tą informaciją apie Jus, kuri yra būtina tam, kad:

  • sudarytume su Jumis sutartis ir įvykdytume sutartinius įsipareigojimus;
  • sudarytume sutartis su Jūsų atstovaujamais asmenimis ir įvykdytume sutartinius įsipareigojimus;

Jums nepateikus nurodytos informacijos, negalėsime su Jumis ir/ar Jūsų atstovaujamais asmenimis sudaryti sutarčių ir vykdyti sutartinių įsipareigojimų.

6.Kam galime perduoti Jūsų asmens duomenis?

Su Jumis susijusią informaciją galime perduoti savo partneriams, paslaugų teikėjams, taip pat toliau išvardintiems subjektams tik tiek, kai tai būtina siekiant 3 punkte nurodytų tikslų ir leidžiama pagal galiojančius įstatymus:

  • bankams, vykdantiems atsiskaitymo operacijas (duomenys perduodami 3.4 punkte nurodytu tikslu);
  • teismams, priežiūros, teisėsaugos ir kitoms valstybės institucijoms (duomenys gali būti perduodami visais 3 punkte pateiktais tikslais);
  • advokatams, notarams, antstoliams, auditoriams, konsultantams, duomenų centrų, prieglobos, debesijos, svetainių administravimo ir susijusias paslaugas teikiančioms, programinę įrangą kuriančioms, palaikančios ir vystančioms įmonės, informacinių technologijų infrastruktūros paslaugas teikiančioms įmonės, ryšio paslaugas teikiančios įmonėms, draudimo bendrovėms, archyvavimo paslaugas ir kitas paslaugas Bendrovei teikiančioms įmonėms (duomenys gali būti perduodami visais 3 punkte pateiktais tikslais)

Pažymime, kad kai asmens duomenis kitiems tretiesiems asmenims Bendrovė perduoda kaip pasitelktiems duomenų tvarkytojams, prieš pasitelkdama juos įsitikina, kad šie asmenys  taiko tinkamas technines ir organizacines priemones, užtikrinančias saugų asmens duomenų tvarkymą ir tinkamą duomenų apsaugos lygį pagal galiojančius Europos Sąjungos teisės aktus.

7. Ar Jūsų asmens duomenys bus perduodami už Europos ekonominės erdvės ribų?

Dauguma atvejų asmens duomenys tvarkomi ir perduodami Europos sąjungos ir Europos ekonominės erdvės (toliau – EEE[1]) teritorijoje.

Esant būtinumui dėl tam tikrų paslaugų teikimo, duomenys gali būti perduodami ir tvarkomi už minėtų teritorijų ribų, kai yra laikomasi tinkamo lygio asmens duomenų apsaugos. Kai tai leidžia teisės aktai ir to reikia dėl priežasčių, nurodytų šio Privatumo pranešimo 6 punkte, informaciją apie Jus atskleidžiame:

  • remdamiesi Europos Komisijos sprendimu dėl tinkamumo, reiškiančiu, kad Europos Komisija pripažino valstybę, kurioje yra įsisteigęs ir (ar) vykdo veiklą trečiasis asmuo, kaip užtikrinančią tinkamą asmens duomenų apsaugos lygį;
  • su trečiuoju asmeniu esame pasirašę sutartį, paremtą Europos Komisijos patvirtintomis Standartinėmis sutarčių sąlygomis;
  • esame gavę Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos leidimą;
  • pasinaudoję, jeigu tai įmanoma, kitomis galimomis asmens duomenų apsaugos priemonėmis bei nukrypti leidžiančiomis nuostatomis.

[1]EEE arba Europos Ekonominę erdvę sudaro Europos Sąjungos valstybės narės ir Islandija, Norvegija bei Lichtenšteinas.

8. Kaip saugome Jūsų asmens duomenis?

Siekdami užtikrinti, kad informacija apie Jus būtų apsaugota nuo neteisėtos prieigos suteikimo, atskleidimo, atsitiktinio praradimo, pakeitimo ar sunaikinimo ar kitokio neteisėto tvarkymo, esame įdiegę ir taikome atitinkamo lygio technines ir organizacines duomenų Jūsų asmens duomenų saugumo priemones.

9. Kokias teises turite?

BDAR ir kiti teisės aktai suteikia Jums teises, numato atvejus, kada galite jomis pasinaudoti, tvarką, kurios turite laikytis, taip pat išimtis, kokiais atvejais negalite pasinaudoti suteiktomis teisėmis. Kai leidžia teisės aktai, Jūs galite:

  • susipažinti su savo asmens duomenimis, t. y. gauti pranešimą, patvirtinantį, ar Bendrovė tvarko Jūsų asmens duomenis, ir, jei tvarko, prašyti susipažinti su tvarkomais duomenimis ir su jais susijusia informacija;
  • pateikti mums prašymą ištaisyti netikslius, neteisingus asmens duomenis arba juos papildyti, kai jie nėra išsamūs;
  • pateikti mums prašymą ištrinti Jūsų asmens duomenis, kuriuos turime, jei tai galima pagrįsti viena iš priežasčių, numatytų BDAR 17 str. 1 d.;
  • pateikti mums prašymą apriboti turimų Jūsų asmens duomenų tvarkymą, kai taikoma vienas iš atvejų, numatytų BDAR 18 str. 1 d.;
  • pareikšti nesutikimą dėl duomenų naudojimo, kai Jūsų duomenis tvarkome siekdami teisėtų Bendrovės ir (ar) trečiųjų asmenų interesų;
  • pateikti mums prašymą perkelti (gauti) duomenis, kuriuos mums pateikėte pagal sutartį ar duodamas sutikimą dėl duomenų tvarkymo ir kuriuos mes tvarkome automatizuotomis priemonėmis bendrai naudojama elektronine forma;
  • nesutikti, kad Jums būtų taikomas visiškai automatizuotu būdu priimtas sprendimas, įskaitant profiliavimą, jei toks sprendimų priėmimas gali turėti teisines pasekmes ar panašų reikšmingą poveikį Jums;

10. Kaip galite įgyvendinti savo teises?

Norėdami įgyvendinti šio Privatumo pranešimo 9 punkte nurodytas savo teises, turite:

  • asmeniškai pristatyti prašymą įgyvendinti duomenų subjekto teises (toliau – Prašymas) į Bendrovės būstinę adresu Ozo g. 12A-1, Vilnius (kartu su Prašymu reikia pateikti susipažinimui asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą);
  • išsiųsti Bendrovei arba Asmens duomenų apsaugos ekspertui Prašymą paštu [email protected];
  • pateikti Bendrovei arba Asmens duomenų apsaugos ekspertui paštu, adresu Ozo g. 12A-1, Vilnius (prie Prašymo turi būti pridėta asmens tapatybę patvirtinančio dokumento kopija, patvirtinta notaro ar kita teisės aktų nustatyta tvarka).

Teikiant prašymą per atstovą, prie prašymo turi būti papildomai pateikiamas atstovavimą patvirtinantis dokumentas arba jo kopija, patvirtinta teisės aktų nustatyta tvarka.

11. Kaip Jus informuosime apie šio pranešimo pasikeitimus?

Mes galime bet kada atnaujinti ar pakeisti šį Privatumo pranešimą. Toks atnaujintas ar pakeistas Privatumo pranešimas įsigalios nuo jo paskelbimo mūsų interneto svetainėje dienos.

Atnaujinę Privatumo pranešimą, informuosime Jus apie, mūsų nuomone, esminius pakeitimus, paskelbdami juos interneto svetainėje. Galite pasižiūrėti į datą „Atnaujinimo data“, kuri nurodoma viršuje, norėdami sužinoti, kada Privatumo pranešimas atnaujintas paskutinį kartą.

12. Ar Jūsų interneto puslapis palieka slapukus mano kompiuteryje ar įrenginyje?

Taip, mes naudojame slapukus. Slapukai yra maži tekstiniai failai, saugomi Jūsų įrenginio (pvz., kompiuterio, mobiliojo telefono, planšetės) naršyklėje, kai Jūs naršote interneto svetainėse. Kitos technologijos, įskaitant duomenis, kuriuos saugome Jūsų naršyklėje ar įrenginyje, su Jūsų įrenginiu susijusius identifikatorius ir kitą programinę įrangą, gali būti naudojamos panašiais tikslais. Slapukai naudojami plačiai, kad svetainės veiktų arba veiktų geriau ir veiksmingiau. Su Slapukų politika galite susipažinti čia.

13. Duomenų valdytojo ir asmens duomenų apsaugos eksperto kontaktai

Jei turite klausimų, pastabų ar skundų dėl to, kaip mes renkame, naudojame ir saugome informaciją apie Jus, ar norite įgyvendinti savo, kaip duomenų subjekto, teises galite kreiptis į:

15.1. Bendrovę, adresu: Ozo g. 12A-1, Vilnius, tel. Nr. +370 659 00748, el. p. [email protected];